НОВИНИ І АРХИВ І ПРЕДСТОЯЩО І ФОРУМИ І ПУБЛИКАЦИИ
 
АРХИВ>
   
 
НОРМАТИВНА БАЗА

Тъй като вече е ясно, че реформата в сферата на Културното наследство ще се извършва на парчета и апетитни хапки, след НАРЕДБА No 1 от 28 януари 2005 г.
 
За реда за извършване на оценка на декларирани движими паметници на културата, собственост на юридически и физически лица, трябва да очакваме друга наредба, която да регламентира пазара на същите.
 
Засега пазарът на археологически паметници на културата е незаконен (черен), независимо дали предметите обект на сделка са регистрирани или не.
 
Само НЦМГИИ би могъл да издаде изрично разрешение за сделка с регистрирани археологически паметници на културата.
 
Това абсурдно положение ще продължи докато не се регламентират условията и реда за осъществяване на сделки с паметници на културата.
 
Дотогава продавачите на археологически паметници могат да бъдат изпържени по чл. 278б, ал.3 от Наказателния кодекс, а купувачите да берат ядове при регистрацията.
 
Нашият съвет е да изчакате наредбата която ще регламентира сделките и тогава да извършите регистрацията.
 
За да осъзнаете смисъла на този ход само си представете какво би последвало ако в наредбата за регламентиране на пазара начинът по който сте придобили някои от вашите паметници на културата бъде обявен за незаконен...
 
Изчакайте първо големите играчи да регистрират внушителните си колекции. Със сигурност те най-добре знаят кога и как да го направят.
 
     
 
INDEX І ДОБАВИ І РЕКЛАМА І FAQ І ВЪПРОСИ І КОНТАКТИ І SITEMAP
 
     
 
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ АРХЕА © СФЕРА