НОВИНИ І АРХИВ І ПРЕДСТОЯЩО І ФОРУМИ І ПУБЛИКАЦИИ
 
АРХИВ>
   
 

НИНА ЧИЛОВА ПОСЕГНА НА ИСТОРИЯТА

Председателката на Комисията по култура в НС Нина Чилова посегна на историята ни в опита си да наложи един противоконституционен и противообществен режим, който прокарва групови интереси и реформа-менте.

Г-жа Чилова от трибуната на Народното Събрание излъга народните представители с тези си думи:

"Искам да започна най-напред от основния въпрос, който Вие споменахте и който като че ли в медийното пространство създава най-големите спекулации по отношение на закона и съпротивата за неговото приемане.
Господин Ватев, по отношение на нумизматите и на колекциите ключовият въпрос, който стои, е въпросът със собствеността.

Аз искам много ясно да декларирам и да кажа, че българското законодателство от Освобождението и на конституционно ниво, и на законодателно ниво по отношение на археологическо наследство винаги императивно е препятствало възможността друг, освен държавата, да притежава археология. И това трябва да стане много ясно в пленарната зала. Ние сме правова държава."

Благодарение на анализа на Асоциация АРХЕА вече знаем, че консерваторите се опитват да изопачат дори законодателната ни традиция в своя полза.

Анализът - "Собствеността върху културни ценности в Българската законодателна традиция до 1944 г." е поместен на:

http://archaeology.zonebg.com/law.htm

Напомняме, че общото становище и подписката за спиране на законопроекта са отворени за всички желаещи да подкрепят реформата в сферата на културното ни наследство.

При желание пишете на: arhea@mail.com

 
     
 
INDEX І ДОБАВИ І РЕКЛАМА І FAQ І ВЪПРОСИ І КОНТАКТИ І SITEMAP
 
     
 
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ АРХЕА © СФЕРА