НОВИНИ І АРХИВ І ПРЕДСТОЯЩО І ФОРУМИ І ПУБЛИКАЦИИ
 
АРХИВ>
   
 

ГРИМИРАН ЗАКОН

В парламента тихомълком тече второто четене на проекта на "Закон за културното наследство".

Отново (както при първо четене) имаме вот на недоверие и отново се занизаха гафове с недомислени и неграмотни текстове, гарнирани с масово гласуване с чужди карти в полупразна пленарна зала.

За съжаление онова, което предвиждахме става факт. С невиждана политическа арогантност "светата политическа троица" прокарва един антибългарски, антинароден и противоконституционен закон.

Последствията ще са трагични не само за археологическото ни наследство, но и за изконната ни българска култура. Този закон ще дистанцира българите от собственото им културно наследство.

Все пак има надежда, че този противоконституционен закон ще бъде бойкотиран от почти всички (най-малкото за начина по който бе приет), но това ще доведе до още по-голям хаос в тази сфера.

Адмирации заслужава Светлин Русев за силната си статия по този повод във в. Труд - "ГРИМИРАН ЗАКОН". Тука даваме линк:

http://buditel.files.wordpress.com/2009/02/trud.pdf

Наистина този закон е не просто "гримиран", той е продажен и фалшив, а прокарването му бе съпроводено с безогледни лъжи, бюрократични машинации и медийни манипулации.

За съжаление едва ли някога политическите брокери ще понесат отговорност за "голямото разиграване" на културното ни наследство... Боже пази България...

Все пак идват избори и се надяваме, че Българинът ще накаже виновните за гаврата с Българското и за този брутален (невиждан досега)тоталитарен експеримент с културното ни наследство...

На сайта на АРХЕА са поместени документи относно реформата в културното наследство (Конституция, международноправни актове, стратегия, законопроекти, доклади на СЕ, правни анализи, становища и мнения на експерти) :

http://archaeology.zonebg.com/law.htm

 
     
 
INDEX І ДОБАВИ І РЕКЛАМА І FAQ І ВЪПРОСИ І КОНТАКТИ І SITEMAP
 
     
 
ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ АРХЕА © СФЕРА